kerken weer open voor de Mis

Doordeweekse Missen

Met ingang van 2 juni worden de doordeweekse Missen in Vianen hervat. De tijden van de Missen vindt u op deze website. Geheel volgens het protocol van de Nederlandse bisschoppen zullen er bij een Mis 30 personen aanwezig kunnen zijn. U kunt zich aanmelden bij de ingang van de kerk. Als het maximumaantal is bereikt of als de aanvangstijd van de Mis is gekomen, wordt niemand meer toegelaten en beginnen we de Mis.

Natuurlijk hopen we dat het niet vaak voor zal komen dat mensen niet naar binnen mogen. Als dat toch een keer mocht gebeuren, hopen we op uw begrip. Probeer het dan een andere doordeweekse dag nog een keer, of neem contact op met de pastoor. Wie weet is er wat te regelen.
De eerste weken zal de Communie niet uitgereikt worden. U kunt u dus geestelijk verenigen met de Communie, maar deze nog niet sacramenteel ontvangen. Dat is natuurlijk verdrietig. Maar we moeten ons schikken naar de huidige omstandigheden, die we geen van allen gewild hebben.

Zondagsmis

De zondagsmis vraagt veel meer organisatie. Er moet een goede aanmeldingsprocedure ontworpen worden, zowel voor de maand juni waarin maar 30 personen in de Mis aanwezig mogen zijn, als voor de maanden erna, wanneer 100 mensen toegelaten kunnen worden. Het parochiebestuur bekijkt hoe we een goede en rechtvaardige aanmeldingsprocedure vorm kunnen geven. U begrijpt dat dit niet eenvoudig zal zijn. Hoe verwerk je meer dan 100 aanmeldingen die je moet beantwoorden en waarvan je een deel ook nog eens moet afwijzen, hoe vervelend dat ook is? Wie heeft daar tijd voor, iedere week opnieuw? Hoe vermijd je dat iedere keer dezelfde mensen een plaatsje krijgen? Hoe houden we rekening met mensen die niet zo gemakkelijk contact maken of geen internet hebben? Het is allemaal niet eenvoudig.

Zodra er een goede aanmeldingsprocedure is, en we weten wanneer deze van kracht wordt, zullen we deze bekendmaken op de website. We hopen ook hierin op begrip van de parochianen. Laten we elkaar ondersteunen en helpen. Iedereen die graag naar de Mis gaat, moet aan de beurt kunnen komen, ook als dat betekent dat we zelf niet elke zondag naar de Mis kunnen.

We zullen elkaar de komende tijd de ruimte moeten geven. Niet alleen de bekende anderhalve meter, maar ook door niet voor onszelf te eisen iedere zondag naar de kerk te kunnen. Als we dat doen, kunnen we als parochie deze nieuwe fase van kerkelijk leven goed ingaan. We zullen elkaar de komende tijd hard nodig hebben om als parochie in Vianen, Everdingen en Leerdam te blijven bestaan.

Het parochiebestuur